Subota, 30. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pjevač Mahir Petrović koji je usmrtio pješaka i njegov otac će se braniti sa slobode

Preuzmite sliku

Pjevač Mahir Petrović, učesnik “Zvezda Granda”, koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu/Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom, koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode, potvrđeno je za portal Avaza iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

U odgovoru Tužilaštva SBK na pitanje, je li eventualno predložen pritvor za pjevača i njegovog oca, navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo neophodno predlagati ovu mjeru.

Vezano | Učesnik “Zvezda Granda” usmrtio pješaka, njegov otac pokušao sve zataškati

– Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

– Tužilaštvo je u saradnji s policijom obezbijedilo dokaze, te ocijenilo da nije neophodno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine – odgovoreno je za Avaz iz Tužilaštva SBK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje