Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pijani vozač pomeo carinsku kućicu na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske (FOTO)

Preuzmite sliku

Nesvakidašnja i po mnogo čemu neobična saobraćajna nezgoda dogodila se danas u ranu zoru na graničnom prelazu Vinjani Donji-Gorica. Negdje oko 4.20 sati iz pravca Imotskog prema BiH naišao je vozač s područja Imotske krajine (41). Najvjerovatnije zbog neprilagođene vožnje uslovima, koji se moraju poštovati prilikom prelaska državne granice, izgubio je kontrolu nad automobilom te se svom silinom zabio u carinsku kućicu.

Prije toga razbio je rampu, zaštitnu željeznu ogradu koja je odletjela desetak metara. Prevrnuo je kućicu u kojoj se toga trenutka našao dežurni carinik. Na svu sreću drugi je bio na kontrolnom punktu izvan kućice. Kolika je silina udarca bila svjedoči činjenica da se kućica prevrnula, te je tom prilikom i jedan službenik carine lakše povrijeđen. Povrijeđen je lakše, takođe i vozač automobila, kojem je prema neslužbenim podacima izmjereno 2 promila alkohola u krvi.

On je nakon nezgode priveden u policijsku stanicu u Imotski do triježnjenja, a nakon toga nadležnom tužilaštvu biće prijavljen po Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju. (Slobodna dalmacija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje