Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pijan krivudao cestom, uhapšen u Tomislavgradu, mislio da je u Širokom Brijegu

Preuzmite sliku

Šokantan snimak koji je objavio portal 24sata prikazuje pijanog vozača koji je vozio iz jedne u drugu traku, pa izašao i van puta.

U jednom trenutku prošao je i pokraj policije, a jedan je policajac nastavio trčati za autom koji se polagano micao, no nije odmah stao. Bizarnu i opasnu vožnju potvrdio je za 24sata portparol MUP-a Bosne i Hercegovine Ivica Vrdoljak, koji kaže da su dojavu zaprimili u nedjelju, 26. decembra, oko 12.35.

Vozač automobila dubrovačkih registracija kretao se mercedesom iz smjera Posušja prema Tomislavgradu, a prema prvim informacijama vozač je ubrzo savladan te priveden nakon desetak minuta.

Kako dodaje Vrdoljak, vozač je bio u teško alkoholisanom stanju, no i dalje pružao otpor prilikom privođenja ponašajući se drsko.

Video je poslao čitalac, a ni on nije ostao ravnodušan.

“Prvo smo mislili da je bolestan, a kad je počeo ići u druge trake i kad ga je skoro kamion pokupio, nazvali smo policiju. Nije vam svejedno, mogao je nekog ubiti. Bio je mrtav pijan. Kad ga je zaustavila policija, on je mislio da je u Širokom Brijegu a ne u Tomislavgradu”, kaže nam čitalac, dodajući da je udaljenost Širokog Brijega od Tomislavgrada nekih 70 kilometara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,