Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pijan izbo sugrađanina, a potom nazvao policiju

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, sinoć su lišili slobode D.M. iz Teslića, koji je u blizini kružnog toka u mjestu Barić,područje opštine Teslić, licu D.P. iz Teslića nožem nanio tjelesne povrede u predjelu stomaka, grudnog koša i desne podlaktice.

Policijskoj  stanici Teslić, 03.01.2018. godine, oko 20,09 časova,  obratio se  D.M. koji je prijavio da je neposredno prije podnošenja prijave licu D.P. nanio tri ubodne rane sa nožem, nakon čega se povrijeđeni udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu. Policijski službenici postupili su po prijavi gdje su D.M. zatekli na licu mjesta, dok su povrijeđenog D.P. pronašli i službenim vozilom prevezli u Dom zdravlja Teslić, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod lica D.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,08 g/kg.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj izvršen je uviđaj, te su sa lica mjesta izuzeti tragovi i dokazi koji će biti poslati na vještačenje.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licem. Slijedi dalji rad na rasvjetljavanju svih elemenata krivičnog djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,