Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet osoba povrijeđeno u sinoćnjoj nesreći na putu Tuzla – Orašje

Preuzmite sliku

U subotu 19. novembra oko 18:45 sati na magistralnom putu M 1.8, Tuzla – Orašje u mjestu Ćojlučko Polje (Srebrenik) dogodila se teža saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri motorna vozila, a tri osobe su teže povrijeđene, jedna lakše dok se za jednu osobu ljekari UKC-a Tuzla nisu izjasnili o stepnu zadobivenih povreda.

Naime,  u nezgodi je učestvovalo teretno motorno vozilo “Man” sa priključnim vozilom (prikolica) kojim je upravljao A.M., rođen 1968. godine iz Orašja, putničko motorno vozilo “Peugeot” kojim je uravljao D.H., rođen 1987. godine iz Brčko Distrikta i putničko motorno vozilo “Opel Corsa” kojim je upravljeo N.B., rođen 1961. godine iz Tinje, grad Srebrenik.

U navedenoj saobraćajnoj nesreći vozač putničkog motornog vozila “Opel” N.B. i saputnici u njegovom vozilu R.F., rođen 1959. godine i I.D., rođen 1961. godine zadobili su teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, gdje su zadržani na daljem liječenju.

Treći saputnik u putničkom motornom vozilu “Opel” E.T., rođen 1955. godine zadobio je povrede o čijem se stepnu ljekari UKC-a Tuzla nisu izjasnili i istog su takođe zadržali na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede u ovoj nezgodi zadobila je A.K., saputnica u putničkom motornom vozilu “Peugeot” koja je nakon ljekarske pomoći u UKC-u Tuzla upućena na kućno liječenje.

U vremenskom periodu od 18:45 do 19:00 sati saobraćaj na ovoj dionici bio je u potpunosti obustavljen, a od 19:00 do 21:30 sati odvijao se jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično proputanje vozila.

O ovoj saobraćajnoj nezgodi obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su potrebne mjere i uviđajne radnje poduzeli policijski službenici PS i OKP PU Srebrenik.

Vezano | Teška nesreća u Srebreniku: Sudarili se kamion i dva automobila, ima povrijeđenih

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje