Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pakistanci pokušali ući u BiH s krivotvorenim naljepnicama Šengen viza

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo jučer su oduzeli tri putne isprave Pakistana nakon što su uočili da se u njima nalaze krivotvoreni stikeri Šengen viza Austrije i Španije.

Otkriveni su prilikom pasoške kontrole troje državljana Pakistana koji su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprava“, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. S obzirom na to da su zatražili međunarodnu zaštitu – azil, prema nalogu tužioca, svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima”, saopćeno je.

Također, službenici JGP Aerodrom Tuzla danas si lišili slobode E.M. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „krivotvorenje isprave“ i „nasilje u porodici“. Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina i bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac lišen je slobode M.V. (1993.) jer ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Višegrad bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: