Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, zet ratnog zločinca pobjegao u Španiju

Preuzmite sliku

Aleksandar Macan sa Pala prvosoumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saznaje Istraga.ba.

U pitanju je, kako saznaju, zet Milomira Savčića, odbjeglog optuženika za genocid u Srebrenici.

  • Pripadnici SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju stan u kojem je živio Aleksandar Macan. On, međutim, nije pronađen na adresi, a policija saslušava njegovu suprugu Marijanu Savčić Macan.

    Prema informacijama Istrage, Macanov DNK profil izolovan je na mjestu ubistva sarajevskih policajaca. Istražitelji u njegovom stanu traže i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći u ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.

  • Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjedjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta pobjegao u Srbiju, nakon što mu je određen pritvor zbog optužbi da je u Srebrenici 1995. godine počinio krivično djelo – genocid.

    Savčićeva kćerka i supruga prvoosumnjičenog ubice, Marijana Savčić-Macan, zaposlena je u MUP-u Republike Srpske. Upravo je zbog toga SIPA pretresa i prostorije Policijske stanice na Palama, gdje je radno mjesto supruge Aleksandra Macana.

  • Prema informacijama Istrage, Macan je pobjegao u Španiju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje