Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otac Almira Raščića: Istraga nije urađena kako valja, to je bila prava sačekuša

Preuzmite sliku

Bivši fudbaler Almir Raščić upucan je u Goraždu u petak. Trenutno se nalazi na KCUS-u u komi, a kako je potvrdio njegov otac, stanje je nepromijenjeno. Na mjestu gdje se sve dogodilo – njegov otac ekipi N1 prepričava tragičnu noć, ali se kratko osvrće i na postupke policije kojima nije potpuno zadovoljan.

Prije svega, Almirov otac ističe da mu je sin u istom stanju, te nam pokazuje mjesto na kojem se desio stravičan zločin.

“Pošao je po ženu negdje oko pola deset, obuo je papuče, ona je bila kod svoje majke. Tek sam saznao kasno naveče, kad je stariji sin već bio u pratnji saniteta prema Sarajevu”, prisjeća se.

Osvrće se na istragu u kojoj vidi propuste, a o eventualnim motivima, kako kaže, ne može ni nagađati.

“Neću da kažem nešto loše, ali mislim da malo istraga sa strane policije nije bila urađena kako valja. Mjesto nije bilo obezbijeđeno ni 24 sata, a kamoli više. To se nije desilo u minuti i afektu, to je bila prava sačekuša. Motive ne znamo, volio bih da znam. Možete da pitate cijeli grad, ali on nije u kriminalu. Odan je sportu. Drži kafić Boomerang, gdje vikendom ima muziku. Drugi kafić je izdao. Tako da istraga ne može da krene ni jednom pravcu prema motivu”, stava je potreseni otac. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,