Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora: Đani ranio Šerifa, Šemsu i Hamdu jer su preglasno slušali muziku

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Đanija Osmanovića (35) optuženog da je početkom godine u brčanskom naselju Novo Brčko ispred stambene zgrade u Željezničkoj ulici upotrebom vatrenog oružja počinio više kaznenih djela.

Njega je Osnovni sud Distrikta osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, nakon što je prethodno prihvatio sporazum o priznanju krivnje zaključen između Tužilaštvo i optuženog, izvijestili su u četvrtak iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Osmanović je optužen da je 20. februara oko 12 sati pucanjem iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, ozlijedio tri osobe i izazvao opću opasnost čineći time i teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Tužilaštvo Distrikta je odmah nakon prijave ovih kaznenih djela otvorilo istragu protiv Osmanovića zbog sumnje da je, nakon intenzivnijeg sukoba s jednim od oštećenih, iz stana donio pištolj iz kojeg je potom pucao u njega i još dvije osobe koja su bile s njim.

Kako je navedeno u optužnici, optuženi je najprije u neposrednoj blizini oštećenih i većeg broja djece ispalio dva metka u zrak, a zatim je s dva hica pogodio u noge Šerifa Šečića. Pri tome je s još dva hica, odbijena od tvrdu podlogu, u nogu teško ozlijeđena i sestra oštećenog Šemsa, dok je njezin suprug Hamdo Aljić zadobio laku tjelesnu ozlijede ruke.

Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivnje odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu kaznenih djela. P

redloživši sporazum, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan kazneni postupak za ovo kazneno djelo pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinitelja u roku od pet mjeseci, navodi se u saopćenju.

Đanij Osmanović prema saznanjima Avaza upucao je Šemsu i Šerifa, jer su preglasno slušali muziku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje