Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osuda brutalnog fizičkog napada na građanina Tuzle Gorana Sabranovića

Preuzmite sliku

Povodom brutalnog fizičkog napada na građanina Tuzle Gorana Sabranovića, Komisija za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, sa sjednice održane 24.04.2020. godine upućuje sljedeće:

“Komisija za ljudska prava i slobode najoštrije osuđuje brutalni fizički napad zasnovan na nacionalnoj mržnji i netrpeljivosti na građanina Tuzle Gorana Sabranovića.

Komisija za ljudska prava i slobode napominje da je grad Tuzla prepoznatljiv u cijeloj Bosni i Hercegovini, a i šire, kao multietnički i multikulturalni grad, u kojem svi građani bez obzira na nacionalnu pripadnost ostvaruju sva prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine.

Komisija za ljudska prava i slobode, nakon uvida u ljekarsku dokumentaciju i snimak video nadzora, konstatuje da je Samir Ganić, sa još dva lica izvršio fizički napad na Gorana Sabranovića na njegovoj imovini, pri čemu su mu nanesene teške tjelesne povrede opasne po život, a koje se ogledaju u prelomu vilice, nosa, jagodične kosti i brojnim drugim tjelesnim povredama.

Obzirom na navedeno Komisija za ljudska prava i slobode poziva nadležne pravosudne organe da odmah poduzmu sve potrebne mjere, uključujući i lišavanje slobode napadača, a sve s ciljem zaštite života i zdravlja Gorana Sabranovića i njegove porodice.

Komisija za ljudska prava i slobode će ovaj slučaj pratiti do njegovog pravosnažnog okončanja te će insistirati na izricanju najoštrijih sankcija izvršiteljima krivičnog djela kojim je ugrožen život Gorana Sabranovića, a u cilju  opomene svima da ne smiju izvršavati ovakva ili slična krivična djela.” predsjednik komisije Mirnes Ajanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,