Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okončana drama: Uhapšen muškarac, majku odvezla Hitna pomoć

Preuzmite sliku

Muškarac, koji se još jučer oko 19 sati zatvorio u kuću zajedno s majkom, nakon što je bacio bombu na komšiju, uhapšen je danas oko 13 sati.

Osoba je stavljena pod kontrolu, a majku, koja je bila sa njim zatvorena u kuću, je odvezla Hitna pomoć.

On je odbijao svaki vid saradnje sa pregovaračkim timom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a na licu mjesta su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS.

Na mjestu događaja je i Dragan Lukač, ministar MUP-a RS.

Podsjećamo, velika drama odvijala se u selu Turjak kod Gradiške gdje se muškarac zabarikadirao u kuću i to nakon sukoba s komšijom na kojeg je bacio ručnu bombu, koja se srećom nije aktivirala, piše ATV.

Nakon toga on se zaključao u porodičnu kuću, zajedno sa svojom majkom.

Portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić rekla je da je policiji juče oko 18 sati prijavljeno da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napala komšiju, pri čemu je u ruci držao ručnu bombu.

– Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Utvrđeno je da je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na komšiju, da bi prema njemu bacio bombu koja se nije aktivirala. Potom je pobjegao s lica mesta i zaključao se u porodičnu kuću, zajedno s majkom – rekla je Subotić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,