Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se direktor bihaćke bolnice: Ljekari sa četiri odjeljenja nisu uspjeli spasiti mladu majku i bebu

Preuzmite sliku

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je da se u noći sa srijede na četvrtak, u Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjeljenja, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Hirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, ali nažalost nisu uspjeli pomoći – kazao je Havić.

Najavljeno je i kako će se u istragu slučaja najvjerovatnije uključiti nadležni istražni organi, odnosno policija i Tužilaštvo USK.

Vezano | Velika tuga: U bolnici u Bihaću preminule mlada porodilja i njena beba 

– Za ovakve slučajeve je i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu svega toga donio konačni sud – naveo je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću.

Podsjećamo, Azra Bećirspahić, rođena 1996. godine, iz Bosanskog Petrovca, preminula je juče prilikom porođaja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Nažalost, preminula je njena i beba, prenosi Avaz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje