Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oduzet BMW sa prepravljenim brojem šasije, 11 auta zaplijenjeno od početka godine

Preuzmite sliku

Na području PU Doboj oduzeto je 11 vozila marke Opel Corsa, VW Passat, Mercedes, Seat, VW Golf IV, Audi A3, Jeep Cherokee i BMW

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 03.06.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo A. G. sa područja grada Doboja, prilikom čega je pronađen i oduzet automobil BMW sa pripadajućom dokumentacijom i ključevima za startovanje, saopćeno je iz PU Doboj.

Od početka ove godine, kako navode, policijski službenici iste PU su operativnim radom na terenu došli su do saznanja da su na području PU Doboj falsifikovani brojevi šasije na određenim vozilima, prilikom čega su pronašli i oduzeli 11 automobila marke Opel Corsa, VW Passat, Mercedes, Seat, VW Golf IV, Audi A3, Jeep Cherokee i BMW.

– Navedena vozila su falsifikovana na području grada Doboja i opština Derventa, Modriča, Brod, Petrovo, Teslić i Stanari i na istima je izvršen kriminalističko-tehnički pregled. Policijski službenici naše Uprave nastavljaju sa preduzimanjem pojačanih mjera i aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i o svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo, saopćeno je iz policije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje