Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Određen pritvor osumnjičenom Admiru Arnautoviću

Preuzmite sliku

Sud Bosne i Hercegovine je 22. septembra u predmetu Armin Arnautović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 21. septembra i donio rješenje kojim je osumnjičenom Admiru Arnautoviću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 20. oktobra ove godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg razloga tako i posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a) b) i c) ZKPBiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Admir Arnautović osumnjičen je da je počinio krivična djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, saopćeno je iz Suda BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,