Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Određen jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih za otmicu i ubistvo Zejćirovića

Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnog djela.

Osnovni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Pritvor osumnjičenim licima čiji su inicijali S.H. /40/, S.D. /22/ i N.H. /26/, svi sa područja Brčkog, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina i ubistva za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje