Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Od Semira je trpio torture i stalno živio u strahu: Penzionisanom policajcu šest godina zatvora za ubistvo sina

Preuzmite sliku

Optuženi je te večeri ušao u svoju spavaću sobu i zaključao se, a njegov sin je tijelom udario u vrata i izbio bravu. Kada se Semir pojavio na vratima, otac je ispod jastuka uzeo pištolj i ispalio prvi hitac prema njemu…

Mujaga Ivazović, penzionisani policajac danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na šest godina zatvora zato što je 29. aprila 2019. godine u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira.

Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević.

U obrazloženju presude navedeno je da se zločin dogodio u Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su živjeli Ivazovići. Te večeri optuženi je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao. Njegov sin je tada tijelom udario u vrata spavaće sobe, izbivši bravu na vratima.

Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak.

Semir je pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo.

Nakon što je u januaru Tužilaštvo KS uložilo materijalne dokaze, svjedočio je Mujagin brat Mirsad Ivazović, a potom i sam Mujaga koji je ispričao kako je živio u stalnom strahu posljednjih desetak godina i koliko je njega i njegovu rahmetli suprugu, maltretirao ubijeni Semir.

„Tukao me je. Slomio mi je dva rebra i arkadu“, dodao je Mujaga i istakao da se zaključavao u sobu.

On je u nekoliko navrata tokom suđenja zaplakao i na kratko prekidao svjedočenje.

Kazao je i da se radovao kad je dobio sina, da je od usta odvajao i cijeli se život trudio da drži porodicu na okupu, ali da se Semir počeo drogirati i da je zbog toga bio agresivan. Često im je tražio i novac. Pokušavao je, kaže, razgovarati s njim i pomoći mu.

Mujaga je ispričao i da mu je najteže padalo što Semir nije imao nikakvu emociju prema bolesnoj majci, koja je posljednje dvije godine bila prikovana na postelju.

„Meni je to često govorio, ali prežaliti ne mogu što je njoj govorio ‘dabogda umrla“, potresen je kazao Mujaga Ivazović.

Kazao je da mu je sin u četiri navrata i nasilu uzeo novac. Pričao je i da, kada Semir legne i počne hrkati, onda otključa vrata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje