Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen snimak: Pogledajte kako su tri maskirane osobe zapalile kladionicu u Gornjem Vakufu

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uhapsili su tri osobe iz Travnika, koje se dovode u vezu da su noćas u Gornjem Vakufu bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopšteno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

“Istraga traje pa ne možemo davati više detalja… Tri osobe su lišene slobode, tako da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, za “Radiosarajevo.ba“.

“Slobodna Bosna” je objavila snimak sa nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje