Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen sadržaj prijeteće poruke koja je stigla CIK-u: Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom

Preuzmite sliku

Prema informacijama “Avaza“, sadržaj poruke je sličan jučerašnjoj prijetnji policijskim stanicama u Sarajevu, gdje se između ostalog navodi da: “Ni Nato vam neće pomoći”

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je za portal “Avaza” da su zaprimili dojavu da je i u zgradi Centralne izborne komisije postavljena bomba. Sjednica CIK-a trebala je početi u 10 sati, no trenutno se evakuira osoblje.

Prijeteća poruka upućena je putem maila na ruskom jeziku i stigla je na jedan od računara ove institucije u 9.28 sati.

  • Prema informacijama “Avaza”, sadržaj poruke je sličan jučerašnjoj prijetnji policijskim stanicama u Sarajevu, gdje se između ostalog navodi da:

    – Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS. NATO Vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSB!

    Zbog ozbiljnosti situacije, u sve je uključeno Tužilaštvo BiH i izdata je usmena naredba SIPA-i, MUP KS i Federalnoj upravi policije da obave KDZ pregled. Policijske ekipe već su na terenu.

    Slučaj je preuzela SIPA, koja je u koordinaciji s postupajućom tužiteljicom. Ekipe SIPA, MUP KS i FUP-a, Koordinacije policijskih tijela BiH su na terenu su od 9.50 sati i obavili su pregled lokacije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje