Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obdukcija pokazala: Ćulum izrešetan, koban bio hitac u glavu

Preuzmite sliku

Ubice su Slavišu Ćuluma bukvalno izrešetali i pogodili ga sa više od deset metaka po cijelom tijelu, a jedan u glavu, potvrđeno je “Glasu Srpske“.

“Glas” saznaje da je obdukcija pokazala da je pogođen u glavu, grudi, noge i ruke te da mu nije bilo spasa, jer je većina rana bila smrtonosna.

Izvor blizak istrazi je kazao da je prema mjestima na koje je pogođen i oštećenjima na vozilu, navjerovatnije riječ o nasumičnoj paljbi.

“Sve ukazuje da je ubica iz automatske puške ispalio nasumično nekoliko rafala na auto žrtve. Vjeruje se da je ispaljen skoro cijeli okvir, a Ćuluma je pogodilo više hitaca”, kazao je ovaj izvor.

Dodao je da se još uvijek traga za dva lica od kojih je jedan navodno Siniša Šakić.

“Za sada niko nije označen kao ubica, ali provjeravamo alibije određenih osoba i gdje su bili u vrijeme zločina. Provjeravaju se sve osobe koje su bile u sukobu s Ćulumom”, kazao je izvor blizak istrazi.

Također, policija na području Romanije i Sokoca traži dvije osobe koje liče onima sa motora. Oni se navodno dovode u vezu s određenim osobama iz kriminalnog miljea, a sa kojim je Ćulum bio u sukobu.

Navodno je riječ o rođacima osobe sa kojom je Ćulum u prošlosti bio u sukobu.

Podsjetimo, u petak je u banjalučkom naselju Dragočaj ubijen Slaviša Ćulum. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje