Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi slučajevi primanja mita: Pripadnici MUP-a RS uhapsili četiri policajca

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška lišili su slobode četiri pripadnika PU Gradiška V.G., B.Š., N.D. i R.S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “primanje mita”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su putem društvenih mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23. mart prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje”, saopšteno je iz MUP-a bh. entiteta RS.

Dodaje se da sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, a da su lišeni slobode odmah suspendovani i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju iz MUP-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,