Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji razbojništva: Pljačkaši pucali na policiju

Preuzmite sliku

Kao što smo već pisali, u ranim jutarnjim satima u Sarajevu je izvršena oružana pljačka na benzinskoj pumpi ‘Ina’ u ulici Džemala Bijedića. Tom prilikom razbojnici su otuđili određenu sumu novca, vozilo uposlenika benzinske pumpe, te napravili materijalnu štetu.

Razbojništvo su izvršile dvije osobe koje su prilikom razbojništva nosile maske i vatreno oružje.

Oni su pored novca na pumpi ukrali i putničko vozilo marke “VW Golf 5”, koje se nalazilo parkirano ispred objekta, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici V Policijske uprave su u ulici Bojnička, općina Ilidža, uočili otuđeno vozilo i isto pokušali zaustaviti, nakon čega je nepoznata osoba iz vozila u pokretu ispalila nekoliko hitaca u pravcu policijskih službenika, koji su uzvratili vatrom.

Nakon potjere, iskoristivši smanjenu vidljivost zbog magle, razbojnici su napustila ukradeni automobil i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, dok je oštećeno ukradeno vozilo.

O sluačju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS ističu da se nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,