Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji drame u Doboju: Muškarac koji prijeti bombom bivši policajac, Hitna služba evakuisana

Preuzmite sliku

Drama u Doboju još uvijek traje. Muškarac koji je sanitetom dovezen ispred zgrade Doma zdravlja još uvijek prijeti da će aktivirati bombu, a iz Doma zdravlja su kazali da su svi uposlenici sigurni i da se redovni zadaci obavljaju na alternativnoj lokaciji.

Iz Doma zdravlja Doboj su kazali da je tokom večernjih sati, prilikom intervencije na terenu po pozivu pripadnika Policijske uprave Doboj i pružajući medicinsku pomoć i transport pacijenta u prostorije Službe hitne pomoći došlo do ugrožavanja života uposlenika zbog čega je informisan Centar javne bezbjednosti Doboj.

  • Naime, muškarac koji je sanitetom dovezen ispred Doma zdravlja po dolasku ispred zgrade zaprijetio je da će aktivirati ručnu bombu te se još uvijek nalazi u sanitetskom vozilu. Svi uposlenici Hitne pomoći su evakuisani i poslove obavljaju na alternativnoj lokaciji pod posebnim uvjetima kako bi pružili adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima.

    Vezano | Saopštenje policije o drami u Doboju: Uputili smo pregovarača 

  • Kako Klix.ba saznaje radi se o bivšem policijskom službeniku, a policija je evakuisala i osigurala šire područje do okončanja krize. Pregovarački timovi već neko vrijeme razgovaraju s muškarcem kako bi ga odgovorili od ovog čina, ali još je situacija na terenu nepromijenjena.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,