Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novac pribavljen krivičnim djelima koristili za kupovinu nekretnina i skupocjena vozila

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tri lica zbog sumnje da su novac pribavljen krivičnim djelima koristili u privrednom ili drugom poslovanju, onosno kupovali nekretnine u Istočnom Sarajevu i Banjaluci i skupocjena vozila.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske podnijela je izvještaj protiv lica P.D, J.D. i A.N. zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na teret im se stavlja da su novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti, koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa njim tako što je prvoosumnjičeni kupio nekretnine u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i skupocjena motorna vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM.

Drugoosumnjičenoj je na teret stavljena kupovina nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM, a trećeosumnjičenom kupovina nekretnina u Istočnom Sarajevu i vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje