Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nova presuda: Sabaheta Džindo ni ovaj put neće ići u zatvor

Preuzmite sliku

Sabaheta Džindo kraljica džeparoša u BiH ponovo je osuđena na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, kako saznaje Srpskainfo, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka. Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 eura.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka. Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti“, izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu na ročištu za produženje pritvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje