Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nova akcija SIPA-e: Pronađena droga, oružje, oprema za laboratoriju i novac

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer pod nadzorom Tužilaštva KS realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Gabela” u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Po naredbama Kantonalnog Suda u Sarajevu izvršeni su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva gdje je pronađena određena količina raznih vrsta opojnih droga, oprema za laboratorij, vage, vatreno oružje, novac i mobiteli.

Oduzeto je blizu 126,3 grama opojne droge speed, 27,1 gram marihuane, dvije stabljike koje izgledom asociraju na opojnu drogu “Kanabis”, staklenu teglu za suhom zeljastom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu “Skank”, vrećice sa blizu 0,5 kilograma mješavine duhana i opojne droge koja podsjeća na “Skank”, boca sa nepoznatom tekućinom, sa natpisom “Metanol” i PVC vrećica sa nepoznatom bijelom praškastom materijom.

Od oružja je pronađena automatska puška MP40 sa devet metaka kalibra 9mm, ručna bomba, okvir za pištolj sa pet metaka kalibra 7,65 mm.

U pretresima je pronađen novac u iznosu od 400 KM.

Prilikom realizacije navdene operativne akcije na području grada Sarajeva izvršeno je hapšenje dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobe su privedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,