Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nisu se htjeli zaustaviti: Migranti ukrali Audi pa bježali od policije, ubrzo su uhapšeni

Preuzmite sliku

U mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni automobil, ali su ih sustigli par kilometara dalje

Policijska stanica Bileća jučer je, oko 10:45 sati zaprimila prijavu da su dvije osobe za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla državnu granicu ukrali automobil Audi 80, piše Avaz.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske stanice Bileća su o prijavi obavjestili policijske službenike susjednih Policijskih stanica.

  • – Na regionalnom putu Bileća- Berkovići, u mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni automobil, međutim vozač automobila se oglušio na naređenje policijskog službenika i nastavio da vozi prema Berkovićima. Policijski službenici su sa službenim automobilom krenuli za njima i sustigli su ih par kilometara dalje. Oba lica su lišena slobode u 11:20 sati, izjavila je Cvijetić.

    Dodala je da će nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju , migranti zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela krađa i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, biti predati u nadležnost OJT u Trebinju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,