Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nesreću kod Mostara uzrokovali su hercegovački biznismen i sin drugog biznismena

Preuzmite sliku

Tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći, prema dosad objavljenim informacijama izazvalo je utrkivanje dvojice pijanih vozača koji su upravljali BMW-om i Mercedesom, piše Index.hr.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac, također je poginuo u nesreći.

Kako je došlo do tragične nesreće

Kako je pisao Avaz.ba, sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno preticao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila porodica Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Prema pisanju Avaza, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo preticati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao nepovrijeđen, a teške tjelesne povrede, osim trogodišnje kćeri stradale porodice, zadobile su još tri osobe. Niko od njih nije životno ugrožen.

Hercegovina.info objavio je kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Primorac i Doko navodno su se vraćali s krštenja na kojem su zajedno bili, a porodica Krstić se vraćala s izleta.

Nesreću skrivio lokalni tajkun u BMW-u X5

Primorac je, kako su pisali bosanskohercegovački mediji, bio lokalni tajkun iz Čitluka. Bavio se ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja.

Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona.

Imao je suprugu i sina.

 • Objavljena je i osmrtnica Mate Primorca Grgića na kojoj se navodi da će sahrana biti sutra u Čitluku.

  Skupa s Primorcem nesreću je izazvao sin jednog od hercegovačkih tajkuna, imao je 2.5 promila alkohola

  Mile Doko koji je u nesreći s 2.5 promila bio za upravljačem Mercedesa AMG C63 i koji se izvukao bez povreda sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

  Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor firme Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Firma je lani imala 136 miliona kuna prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

  Na društvenim mrežama nakon nesreće pojavio se niz objava u kojima se iznose informacije da je Doko od ranije poznat po brzoj vožnji, prenijeli su bosanskohercegovački mediji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje