Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Narko dileri “pali” nakon saobraćajke

Preuzmite sliku

Armin Avdulahi, Belmin Đemić, Ernad Osmić i Benjamin Omić uskoro bi trebali da se u Općinskom sudu u Tešnju izjasne o krivnji zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sakrili drogu

Kantonalno tužilaštvo ZDK-a početkom aprila podiglo je optužnicu protiv njih četvorice koju je potvrdio sudija za prethodno saslušanje ovog suda. Prema optužnici, oni se terete da su 13. januara 2019. oko 19.30 sati, u mjestu Rosulje u Tešnju, izazvali udes vozilom alfa romeo. Nakon saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-4, iz gepeka vozila su izvadili pet pakovanja marihuane upakovane u plastične kese zavezane na krajevima, a zatim zajedno u plastičnu kesu (pakovanja su bila različitih težina od po 49,43 grama, 51,85 grama, 49,03 grama, 49,74 grama i 51,82 grama), te pvc zdjelu žute boje u kojoj se nalazilo jedno pakovanje materije upakovane u žutu plastičnu kesu bruto težine 1.182 grama.

Potom su prije dolaska policije drogu sakrili na obali potoka Mlinca, uz put javnog dobra Sankovac, pored stabla. Međutim, istog dana drogu su pronašli policijski službenici PS Tešanj.

 • Otvaranjem žute plastične kese utvrđeno je da se u njoj nalaze dva pakovanja plastičnih kesa zavezanih na krajevima od kojih je jedno bruto težine 1.074 grama, a u drugom su dvije plastične folije zavarene sa tri strane, a četvrta otvorena, bruto težine 21 i 59 grama, sa sadržajem psihoaktivne supstance amfetaminsulfat, poznatije kao droga spid.

  Policija je 15. januara ove godine, po naredbi Općinskog suda u Tešnju, prilikom pretresa vozila alfa romeo pronašla i oduzela jedan paketić upakovan u dvije plastične folije zavezane na krajevima neto težine 0,19 grama u kojem se nalazio amfetaminsulfat, odnosno spid.

  Povratnici

  Tužilaštvo je zatražilo da se produži pritvor osumnjičenim Avdulahiju, Đemiću te Osmiću i Omiću, istakavši da se iz njihove kaznene evidencije vidi da su svi osumnjičeni do sada više puta osuđivani za razna krivična djela (Avdulahi je osuđivan 13, a Đemić Omić 14 puta).

  Imajući u vidu da su osumnjičeni višestruki povratnici, to stvara ozbiljnu sumnju u ponavljanje krivičnog djela. Za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora od jedne do 10 godina zatvora, naveli su iz Tužilaštva. (Oslobodjenje.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje