Subota, 17. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Napad na službenu osobu: Raspisana potjernica za Berizom Kabilovićem

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas je za medije upriličilo konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati raada u u 2018. godini.

Na konferenciji za medije novinarima obratili su se glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, zamjenik glavnog tužioca Dragan Radovanović i glasnogovornik Admir Arnautović.

Glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić potvrdio je da je raspisana međunarodna potjernica za Berizom Kabilovićem zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

Napad na istražitelja MUP-a TK dogodio se 8. decembra u jednom ugostiteljskom objektu na području Tuzle nakon čega je Kabilović u bjekstvu.

Kabilović je tu noć bio u društvu Selvera Salimovića zvanog Švrćo koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, pravosnažno osuđen na godinu zatvora jer je ovlaštenu službenu osobu udario šakomu u lice.

“Mogu potvditi da Tužilaštvo Tuzlanskog kantona ima raspisanu potjernicu za Berizom Kabilovićem zbog napada na ovlaštenu službenu osobu” kazao je glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić koji još dodaje kako je u prošloj godini zabilježeno povećanje broja napada i sprječavanja službenih osoba u vršenju poslova sigurnosti:

“To se nažalost u BiH i tragično završavalo, a i način izvršenja tod krivičnog djela poprima sve više oblike bezobzirnosti prema osobama koje su dužne da štite građane kroz poslove javne sigurnosti” – kazao je glavni kantonalni tužilac.

Podsjećamo, Kabilović je od ranije poznat policiji zbog počinjenih krivičnih djela zbog kojih je izdržavao zatvorske kazne, a teško je ranjen 2014. godine prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje