Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na suđenju slala poljupce: Djevojka koju su optuženi navodili na prostituciju, udala se za jednog od optuženih

Preuzmite sliku

Šabanija je tokom saslušanja u policiji navela da je pružala seksualne usluge, te da se zaljubila u Krtičića

Svjedokinja Fatima Šabanija vjenčala se sa Alenom Krtičićem, uhapšenim u akciji kodnog imena City, dok se on nalazio u pritvoru, tako da je postala privilegovani svjedok. Upravo zato ona je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu odbila da svjedoči u predmetu protiv Ramela Jusufija, vlasnika pekare u sarajevskom naselju Aneks, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Fahrudina Hajdarbašića i njenog supruga Alena zbog navođenja na prostituciju.

Nema odustajanja

Prilikom dovođenja optuženih u sudnicu Šabanija je slala poljupce svom suprugu, ali i Nejri Jusufović. Prije početka ispitivanja Krtičićev advokat Omar Mehmedbašić je Sudsko vijeće obavijestio o ženidbi svog klijenta sa svjedokinjom. Iako je tužiteljica Jasminka Knežević predložila da se svjedokinja sasluša u odnosu na ostale optužene, sudija Igor Todorović je to odbio jer je Krtičić optužen kao saizvršilac u navođenju na prostituciju. Potom je tužiteljica najavila da će precizirati optužnicu i da neće odustati od saslušanja ove svjedokinje na okolnosti koje se tiču ostalih optuženih.

Podsjetimo, optužnica Krtičića tereti da je skupa sa Emirom Šušićem od: 2017. do aprila 2019, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, učestvovao u organizovanju i vođenju pružanja seksualnih usluga, posredujući u predaji šest djevojaka (među kojima je bila i Šabanija) radi pružanja seksualnih usluga velikom broju klijenata u stanovima koji su iznajmljivali, hotelima, motelima i drugim lokacijama.

Krtičić je bio zadužen za bezbjednost djevojaka i pružao fizičku zaštitu po potrebi na raznim lokacijama te rješavao eventualne probleme oko naplate seksualnih usluga. Šabanija je tokom saslušanja u policiji navela da je pružala seksualne usluge, te da se zaljubila u Krtičića.

Cijena usluge

Jusufi se tereti da je organizovao grupu koja se bavila navođenjem na prostituciju. Oni su vrbovali i navodili djevojke na prostituciju, obećavajući im brzu i dobru zaradu. Klijenti su pozivali telefonske brojeve koji su bili objavljeni na internet stranici Cityoflove.com, na kojoj su optuženi prethodno postavili profile djevojaka sa fotografijama i brojevima telefona. Jusufovićeva je obavještavala djevojke i klijente o mjestu, cijeni i vrsti pružanja seksualnih usluga, po cijeni od 120 eura i više.

Optuženi su nabavljali drogu, koju je Jusufovićeva prepakivala u manje paketiće i davala djevojkama da je preprodaju klijentima koji su koristili seksualne usluge. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje