Srijeda, 5. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na području Milića i Zvornika napadnuti policijski službenici

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode lica inicijala B.R. iz Zvornika i D.L. iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u subotu oko 03,30 časova, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke “Passat”, kojim je upravljao B.R. iz Zvornika.

Nakon što je imenovani odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, isti je napao policijske službenike, prilikom čega je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede koje su konstatovane u Domu zdravlja Zvornik.

Istu noć, prilikom legitimisanja lica D.L. na području Milića, isti je odbio zakonito naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički napao policijske službenike Policijske stanice Milići, nanjevši im tjelesne povrede.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijska upravaZvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,