Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na pitanje da se alkotestira policajcima odgovorio: “Moram nazvati jednog velikog jarana pa ti javim”

Preuzmite sliku

Tokom boravka s pripadnicima PS Visoko kamere Slučajeva X zabilježile su brojne situacije. Policija je izvršila nekoliko racija u ugostiteljskim objektima.

Kriminalistička policija, obilazeći ulice, primijetila je muškarca koji odbacuje narkotike nakon čega su ga uhapsili. Saobraćajna policija zaustavila je vozača koji nije imao kod sebe vozačku dozvolu tvrdeći da mu je ostala kod kuće.

Nakon što su mu objasnili da će biti podvrgnut alkotestiranju, on je to kategorično odbio. Potom je uslijedila rasprava vozača i policajca koji mu je ponovno ponudio da se alkotestira. Vozač je objašnjavao kako on nema ništa od toga ako se alkotestira i kako mu je sve loše, na šta mu je policijac još jednom ponudio da ga podvrgne testiranju na alkohol.

Tada je vozač rekao policajcu da mora nazvati prijatelja pa će javiti. Na upit policije kada je rođen odgovorio je da je rođen 1886. godine. U jednom trenutku je negirao da je upravljao automobilom u kojem ga je policija zaustavila.

Provjerama je utvrđeno da mu je vozačka poništena 2016. godine te da ima 10.146 KM neplaćenih kazni. Na kraju je odbio alkotest nakon čega je uhapšen, a automobil mu je oduzet.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,