Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na Aerodromu Tuzla uhapšen muškarac na letu iz Nürnberga

Preuzmite sliku

Granična policija BiH uhapisla je na prelazu Rača državljanina Srbije čiji su inicijali LJ.L. (52) prema potjernici Interpola iz Rima zbog krijumčarenja droge.

Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Granične policije su od nedjelje, 13. novembra, do danas uhapsili četiri lica prema potragama koje su raspisali sudovi u BiH.

Na graničnom prelazu Popovi kod Bijeljine juče je uhapšen državljanin BiH inicijala R.A. (42), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora.

Državljanin Hrvatske J.B. (40) juče je uhapšen na prelazu Orašje jer ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali O.S. (68) jer ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Na Aerodromu Tuzla u nedjelju, 13. novembra, na letu iz Nirbnerga, uhapšen je muškarac sa dvojnim državljanstvom BiH i Srbije čiji su inicijali M.P. (46), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Svi uhapšeni predati su nadležnim centrima sudske policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje