Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac na Igmanu prijetio pištoljem zbog psa

Preuzmite sliku

Nepoznati muškarac je izvadio pištolj navodno nakon što je prema njemu i djevojci sa kojom je bio, krenuo pas koje je vodilo dijete

Na Igmanu, na lokalitetu Hrasnički stan, danas je došlo do incidenta u kojem je nepoznati muškarac izvadio pištolj i uperio ga prema vlasničkom psu žene koja je bila sa djetetom i dvoje prijatelja. Potom je, kako se neslužbeno moglo čuti, žena izvadila telefon da pozove policiju, muškarac, koji je bio sa djevokom, trčeći udaljio.

Iz MUP-a KS-a za Oslobođenje je potvrđeno da je PU Ilidža u 11.20 sati prijavljen ovaj događaj.

– Ženska osoba je prijavila prijetnju nepoznate osobe vatrenim oružjem. Na mjestu događaja policijska patrola je zatekla tu gospođu kolege su uzele izjavu od nje. Kada je naša ekipa došla na Igman, nije zatekla osobu koja je prijetila, kazali su nam iz sarajevske policije te dodali da nakon razgovora sa policajcima, gospođa koja ih je pozvala, nije željela podnijeti krivičnu prijavu.

Neslužbeno se moglo saznati da se sve odigralo nakon što je pas, kojeg je na povocu vodilo dijete, krenuo prema muškarcu i djevojci. Navodno ga je mladić prvo pokušao udariti nogom, a zatim je iza pojasa izvukao pištolj, uperio ga prema psu i ostalima i rekao: “Hoćeš li sad da ga ubijem?”. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje