Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac iz Konjica osumnjičen za prevaru putem interneta

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, te preduzimajući planske mjere i radnje,pronašli i identifikovali O.U. iz Konjica osumnjičenog da je u maju ove godine izvršio krivično djelo prevara, pišu Nezavisne.

Naime, O.U. se sumnjiči da je putem internet oglasa sa oštećenim dogovorio zamjenu svog mobilnog telefona uz određenu novčanu doplatu za računar i više računarskih komponenti, te da će se zamjena izvršiti putem brze pošte čime ga je naveo da mu pošalje svoj računar i računarske komponente.

Međutim, on oštećenom nije poslao mobilni telefon niti uplatio dogovoreni novčani iznos.

“Od osumnjičenog lica privremeno su oduzeti mobilni telefon, računar i određene računarske komponente koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Ova Policijska uprava apeluje na građane da budu oprezni prilikom kupovine putem oglasa i da se informišu o licu koje vrši prodaju i detaljno dogovore o načinu plaćanja i isporuke kako ne bi postali žrtve krivičnog djela prevara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,