Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MUP TK: Uviđaj požara u Tuzli počet će čim se steknu uslovi

Dežurni tužilac i tim MUP- a TK  će  sa uviđajem vezanim za požare u Tuzli početi čim se steknu potpuni uslovi za to, po uputama vatrogasnih službi i inspektora protivpožarne zaštite. Prema trenutnim informacijama, požari su lokalizovani i pod kontrolom su ali nisu u potpunosti ugašeni na svim lokacijama.

˝Istražitelji i tužilac će poduzeti sve  potrebne provjere kako bi se, prije svega,  utvrdili uzroci požra i šteta koja je pričinjena. Više informacija o tome ćemo imati tokom i nakon obavljenog uviđaja˝, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Vezano | Tuzlanski.ba na licu mjesta: Mještani pomažu u gašenju požara

Podsjećamo, u ponedjeljak  u poslijepodnevnim satima došlo je do požara u naselju Kužići, najprije je gorjelo nisko rastinje, potom i šuma.

Glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, potvrdila je Feni da su mještani za požar javili jučer oko 14.00 sati, a da se požar proširio i na druge lokalitete.˝Osim Kužića, vatra je zahvatila šumski kompleks Ravna Trešnja, Krojčica i Husino. Požar je ugašen u noćnim satima. Već jutros na teren su izašle ekipe Odjeljenja kriminalističke policije s protivpožarnim inspektorom kako bi, ako su se stekli uslovi, započeli uviđaj i utvrdili uzroke požara. Više informacija imat ćemo tokom dana”, kazala je Kapidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izazvan ljudskim nemarom.

Zanimljivo je da su na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježena 32 požara. U skoro svim općinama ovog kantona vatrogasci su gasili zapaljeno nisko rastinje, ali i šumu. Vatra je zahvatila više od 700 hektara šumskih površina, piše Fena.

Najviše požara registrovano je u Tuzli, gdje je osim spomenutih lokacija vatra gašena i u naseljima Pašabunar, Kozlovac i Poljana, te na području Banovića. na po šest lokaliteta, dok su po četiri požara prijavljena na području općina Lukavac i Kalesija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,