Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

MUP TK: Ukrala novac u iznosu od preko 4000 KM, pa uhapšena

Preuzmite sliku

Dana, 28.05.2022.godine PU/PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je na području grada Srebrenik počinjeno krivično djelo Teška krađa, kojom prilikom je iz porodične kuće otuđena određena količina novca (u iznosu od oko 4400 KM), kao i određena količina zlatnog nakita.

Operativnim radom na terenu, kao i preduzetim uviđajnim i drugim radnjama u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik su došli do saznanja o mogućem počiniocu istog, a radi se o Z.V., rođena 1972. godine iz Kaknja (trenutno nastanjena na području Srebrenika).

Nad Z.V. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je službenicima policije predala otuđeni novac, koji će biti vraćen vlasniku.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv Z.V. će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinila krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,