Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MUP TK: Teška krađa nad firmom u Tuzli, prevrtanje vozila na krov u naselju Požarnica

PU Tuzla – PS Zapad – Dana, 22.09.2014.godine PU Tuzla – PS Zapad je zaprimila prijavu da je u posljednjih deset dana, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo Teška krađa nad firmom u Tuzli, kojom prilikom su otuđeni sljedeći predmeti: mehanička vaga, elektromotor, transportna kolica, metalni oluk, metalne police i dr. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

PU Lukavac – Dana, 22.09.2014.godine policijski službenici PU-PS Lukavac su na području općine Lukavac, izvršili pretres tri lica, kojom prilikom su kod jednog lica (20-godišnjaka nastanjenog na području općine Lukavac) pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“. Nad 20-godišnjakom je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istog.

PU Tuzla – PS Istok – Dana, 22.09.2014.godine oko 11,30 sati na dijelu magistralnog puta Tuzla – Bijeljina, u naselju Požarnica, općina Tuzla, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je S.S., rođen 1996.godine nastanjen na području općine Kalesija upravljajući pmv. „Golf“ izgubio kontrolu nad istim, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, S.S. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla. Uviđaj su izvršili policijski službenici PU Tuzla – PS Istok, koji poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,