Subota, 17. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MUP TK: Rasvijetljena dvadeset tri krivična djela teške krađe i krađe

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (OKP PU | PS Gračanica) u saradnji sa policijskim službenicima PS Doboj Istok su poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u proteklom periodu na području općine Gračanica, Doboj Istoka i Doboja (RS), došli do saznanja o mogućim počiniocima istih, a radi se o: A.H. rođen 1992. godine, I.M. rođen 1985. godine i Ć.M. rođen 1994. godine, svi nastanjeni na području općine Gračanice.

U cilju provjere prikupljenih saznanja u službenim prostorijama PU/PS Gračanica je izvršena kriminalistička obrada nad navedenim licima, kojom prilikom su rasvijetljena dvadeset tri krivičnih djela teške krađe i krađe, počinjenih u toku 2017., 2018. i početkom 2019 godine, od čega: 14 na području Gračanice, 5 Doboj Istoka i 4 Doboja (RS). U navedenim krivičnim djelima predmet otuđenja su bili razne vrste bušilaca, brusilica, alata, neutvrđena količina električnih utičnica i prekidača, dijelovi poljoprivrednih mašina, motorne pile, četiri akumulatora, dva hidraulična cilindra, gorivo, startni pištolj i dr. predmeti.

Nakon dokumentovanja krivičnih djela, protiv navedenih lica, Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Teška krađa“ iz čl. 287 i „Krađa“ iz čl. 286. KZ FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,