Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
tuzilastvo tk tuzla
Preuzmite sliku

MUP TK nije zabilježio slučaj brutalnog silovanja u Mihatovićima, zbog silovanja u Tuzli jedna osoba je u pritvoru

Nakon što su pojedini mediji objavili vijest o brutalnom silovanju djevojke od strane tri muške osobe u izbjegličkom kampu Mihatovići kod Tuzle, Tužilaštvo TK, danas je demantiralo takve navode.

S ciljem pravovremenog i transparentnog informisanja javnosti i medija, izdato je i saopćenje Kantonalnog tužilaštva TK sa slijedećim informacijama:

Veći broj medija u BiH je objavio informaciju, koristeći pri tome nezvanične izvore, da su u izbjegličkom kampu Mihatovići kod Tuzle tri muškarca na brutalan način silovala djevojku, te da je jedna osoba lišena slobode i predata u nadležnost ovog Tužilaštva, a da su još dvije osobe osumnjičene za ovo krivično djelo.

Ovaj događaj Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije zabilježilo, niti je isti prijavljen Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Međutim, ovo Tužilaštvo je 19.03. 2016. godine Općinskom sudu Tuzla stavilo prijedlog za određivanje pritvora za jednog dvadesetpetogodišnjeg muškarca, koji je osumnjičen za silovanje i nanošenje tjelesnih povreda dvadesetrogodišnjoj djevojci u Tuzli u februaru i martu ove godine. Općinski sud Tuzla je prihvatio prijedlog i odredio mu mjeru jednomječnog pritvora.

Po prijavi ovog događaja, pripadnici MUP-a TK su muškarca lišili slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su ga predali u nadležnost ovog Tužilaštva.

Protiv istog je donesena naredba o provođenju istrage i ispitan je u Tužilaštvu. Obavljeno je i niz drugih istražnih radnji i vještačenja u cilju dokumentovanja ovog događaja.

Dakle, radi se o jednoj osumnjičenoj osobi za krivično djelo silovanje i teške tjelesne povrede, koje se dogodilo u Tuzli a ne u naselju Mihatovići.

Dakle, ovaj događaj ni na koji način nije vezan za naselje Mihatovići, niti su prijavljene tri osobe za ovo krivično djelo, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje