Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misteriozni slučaj u BiH: Majka troje djece nestala prije osam mjeseci

Preuzmite sliku

Majka troje djece Željka Stevanović (39) nestala je pod misterioznim okolnostima u martu ove godine u Rekavicama kod Banje Luke. I pored brojnih saslušanih svjedoka do danas nema nikakvih informacija gdje bi mogla biti.

Bliski članovi porodice pričaju za Srpskainfo da je Željka na dan nestanka uzela ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu i otišla iz roditeljske kuće, koja se nalazi u Rekavicama kod Banje Luke.

Za razliku od većine drugih koji su takođe nestali u proteklim godinama, ime Stevanovićeve je i na zvaničnoj stranici Interpola u rubrici “nestale osobe”.

Izvor iz policije otkriva da je Stevanovićeva imala određenih bračnih problema zbog kojih je često utočište tražila u kući svoje majke nadomak Banje Luke.

“Željka je inače živjela u Doboju, gdje je bila u braku i stekla troje djece. Očigledno je da je imala problema, zbog čega je znala otići iz Doboja i boraviti u Rekavicama u kući svoje majke odakle je i otišla u nepoznatom pravcu u martu ove godine”, ispričao je izvor iz istrage.

Niko, međutim, ne zna zbog čega već mjesecima nema ni traga ni glasa od majke troje djece.

Ono što je poznato je to da je na dan nestanka uzela ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu, pozdravila se s majkom i rekla da odlazi.

Bliski članovi porodice pričaju zada u prvi momenat nisu ni pomislili da je Željka nestala, jer je znala da dođe u Rekavice kako bi se sklonila od bračnih problema. Nakon toga bi se vratila u Doboj. Međutim, u martu ove godine to se nije dogodilo.

Brat nestale Željko Grbić ispričao je da je njegova sestra živjela u Doboju sa suprugom, ali da je u vrijeme nestanka bila u porodičnoj kući u Rekavicama.

“Na dan nestanka otišli smo na posao, a sestra je ostala s majkom. Znam da je otišla iz kuće i više se nije vratila. Ne znamo šta se dogodilo sa Željkom”, izjavio je Grbić.

Policijska uprava Banja Luka je prijavu o nestanku 39-ogodišnje žene primila 8. marta.

“U dosadašnjem periodu saslušano je više osoba oko nestanka, provjeravaju se sve dostupne informacije, a policija će sa potragom nastaviti sve dok nestala osoba ne bude pronađena”, izjavila je juče portparol Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Dodala je kako je o nestanku Stevanovićeve obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, koje je takođe uključeno u istragu.

Iz banjalučke policije su ujedno pozvali građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestanku Željke Stevanović o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu policiju na brojeve telefona 122 ili 051/ 331- 259.

Interpolova potraga za nestalim osobama raspisuje se ukoliko centralna potjernica na nivou države ne daje rezultate, te ukoliko postoji informacija da je nestala osoba prešla međunarodnu granicu.

Raspisivanje međunarodne potrage podrazumijeva i zahtjev porodice nestale osobe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,