Srijeda, 29. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Migrant u Velikoj Kladuši spriječen u pokušaju samopovređivanja hladnim oružjem

Na mostu ispred Međunarodnog graničnog prijelaza (MGP) Velika Kladuša/Maljevac dogodio se incident u kojem se jedan migrant pokušao povrijediti hladnim oružjem.

“Policijski službenici Granične policije BiH spriječili su migranta u pokušaju samopovređivanju hladnim oružjem”, saopćeno je iz bh. granične policije.

Inače, nije bilo potrebe za medicinskim intervencijama i na mostu ispred MGP Velika Kladuša/Maljevac nema povrijeđenih migranata niti službenika policijskih organa, navodi isti izvor.

Podsjetimo, grupa od blizu 250 migranata koji su prenoćili u blizini granične linije BiH i Hrvatske uspjela se u srijedu oko 10 sati pomjeriti bliže Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša/Maljevac.

Tokom njihovog prodora prema prijelazu, policijski službenici Granične policije BiH nisu upotrebljavali silu, a zajedno s kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske spriječili su dolazak migranata na prijelaz koji je na području Republike Hrvatske.

Granična policija BiH povećala je broj službenika koji su s migrantima ispred prijelaza.

Dio migranata sjeo je na most zbog čega je do daljnjeg onemogućen saobraćaj preko MGP Velika Kladuša/Maljevac, saopćili su iz Granične policije BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,