Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Migrant iz Pakistana uhapšen zbog pokušaja ubistva

Preuzmite sliku

U četvrtak, u ranim jutarnjim satima dana pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su na području ove općine slobode lišili osobu inicijala K.N. (1997. godište) iz Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju na štetu osobe inicijala I.M, također migranta iz Pakistana, saopšteno je iz MUP-a USK

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je od Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dana 23. avgusta 2019. godine zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te je osumnjičena osoba K.N. predana u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona gdje ispitan od postupajućeg tužioca.

Osumnjičenoj osobi se stavlja na teret da je u četvrtak u ponoć, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I.M, u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice blizu 10 cm, koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i stomaka, kojom prilikom je I.M. zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je nad istim izvršen operativni zahvat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

U toku današnjeg dana, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom K.N, saopšteno je iz MUP-a USK. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje