Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Maloljetnik u kladionici upucao 39-godišnjaka

Preuzmite sliku

U subotu, 5. novembra, u kladionici u Glamoču došlo je do uporabe vatrenog oružja u kojoj je jedna osoba zadobila prostrijelnu ranu i nalazi se izvan životne opasnosti.

Dežurni liječnik Doma zdravlja u Glamoču u subotu oko 15 sati prijavio je nadležnoj Policijskoj postaji da je imao intervenciju na saniranju ozljede zadobivenom vatrenim oružjem.

Policiji je tom prilikom prenio da je ranjena osoba sama zatražila liječničku pomoć te da je izvan životne opasnosti.

Kako se doznaje iz MUP-a Herccegbosanske županije, operativnim radom policija je utvrdila da je u 14:20 sati u kladionici, koja se nalazi u Ulici Ive Lole Ribara u Glamoču, prvo došlo do narušavanja javnog reda i mira kada su se verbalno sukobili jedna maloljetna osoba i 39-godišnji M. V. iz Glamoča.

Ubrzo, na mjesto događaja stigao je otac maloljetnika 38-godišnji B. P. iz Prijedora, nastanjen u Livnu, koji se fizički obračunao s M. V. što je u danom momentu iskoristio maloljetnik koji je, prema policijskim saznanjima, otišao kući po pištolj.

Nakon što se vratio iz bliske udaljenosti je ispalio jedan metak prema M. V. nanijevši mu ozljede donjih ekstremiteta.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije potvrđeno je da su maloljetnik i njegov otac B. P. privedeni i nad njima je obavljena kriminalistička obrada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,