Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Majka isplanirala i alibi: Sa maloljetnim sinovima ukrala 15.000 KM iz mjenjačnice

Dobojska policija, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu protiv Melihe S. (37), Sabita S. (18) i jednog maloljetnika, svi sa područja Doboja, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva “Alibi” zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. 

Prema nezvaničnim informacijama, Meliha S. je organizovala pljačku mjenjačnice “Kia” u Doboju, u koju je uključila dvojicu svojih maloljetnih sinova i Sabita S., kojem je ona strina.

Sumnja se da se Meliha S., u noći sa 4. na 5. decembar prošle godine, automobilom “passat”, zajedno sa Sabitom S. i maloljetnim sinovima, dovezla na parking u blizini mjenjačnice. Kako bi svima napravila alibi, ona je zajedno sa jednim sinom otišla do Službe hitne pomoći Doma zdravlja Doboj, žaleći se kako joj je loše, dok su je njen i od djevera sin “sačekali” u automobilu.

Majka je dobila uputnicu u dobojsku bolnicu, gdje je otišla na pregled. Za to vrijeme, drugi maloljetni sin i Sabit S. su isključili uličnu rasvjetu koja osvjetljava mjenjačnicu, te provalili unutra i ukrali oko 15.000 maraka.

Nakon pljačke, maloljetnik i Sabit S. su je pozvali na telefon, te je ona automobilom došla po njih, nakon čega su se odvezli kući i podijelili ukradeni novac.

Dobojska policija prekjučer je pretresla porodičnu kuću i pomoćne objekte koje koriste Meliha S., Sabit S. i maloljetnik, te je tom prilikom pronađen i oduzet jedan mobitel, a od Melike S. oduzeta su još dva mobitela i SIM kartica.

Meliha S. i Sabit S. su uhapšeni, dok su maloljetnici predati u nadležnost Centra za socijalni rad u Doboju, budući da se njihov otac, kako saznajemo, nalazi na privremenom radu u inostranstvu, te o njima nema ko brinuti.

“Nakon završene kriminalističke obrade osoba S. S. je puštena na slobodu dok je M. S., danas, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj” kazali su iz dobojske Policijske uprave. (Faktor)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,