Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lišene slobode četiri osobe zbog napada na Ilidži

Preuzmite sliku

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela nasilničko ponašanje, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode četiri osobe osumnjičene za izvršenje jučerašnjeg napada na Ilidži.

Lišeni su slobode E. B. rođen 2003. g. nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen na području općine Ilidža, H. D. rođen 1995. nastanjen na području općine Ilidža i E. H. rođen 2000. nastanjen na području općine Vogošća.

Osobe lišene slobode su smještene u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njima će tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,