Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Krvni delikti: U djetinstvu bio šutljiv, naučio 2136 znakova japanskog jezika u 19. godini počinio trostruko ubistvo

Preuzmite sliku

Nezir Kamenica je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. maja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, nanu Šemsu Džabija, te očuha Ifeta Kavazovića. 

Kamenica je osuđen jer je sjekire stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Očuh Ifet, majka Zehra i nana Šemsa nisu imali šanse da se odbrane, jer nisu očekivali da će ih Nezir podmuklo i brutalno napasti. Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se narednog dana predao.

Bio je šutljiv. U djetinjstvu nesretan. U srednjoškolskim danima ubijao životinje. U devetnaestoj je oduzeo živote najbližima. Krim inspektori su na mjestu zločina zatekli tri sjekire i prizor o kojem godinama poslije teško govore.

Je li sistem zakazao, zašto je 2136 znakova japanskog jezika bilo zalud naučeno, kakve misli se roje u glavi do trostrukog ubistva i pokušaja samoubistva u ćeliji?

Pogledajte novu epizodu serijala “Krvni delikti” autorice Elme Kazagić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje