Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Krimolovci’ u martu zaprimili 368 poziva od čega 36 s korisnim informacijama

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u martu 2022. godine registrovali su ukupno 368 poziva, od čega je 36 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci“, zaprimljen je ukupno 308 poziva, od čega je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 60 prijava, od čega je 21 bila sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U martu su pristigle 24 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela.

Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored toga, policijski službenici SIPA-e su dali 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci“ – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,