Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komesar MUP-a ZDK: Kod Canera Taylana smo pronašli nož, krio se u improviziranom skloništu

Preuzmite sliku

Danas je uhapšen Turčin koji se dovodi u vezi s dvostrukim ubistvom u Zenici

Caner Taylan, državljanin Turske koji se dovodi u vezu s dvostrukim ubistvom u Zenici, priveden je uz jaku pratnju policije u Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici.

Vezano | Uhapšen Caner Taylan: Turčin osumnjičen za dvostruko ubistvo

– Sve istražne agencije u našoj zemlji bile su na nogama i jučerašnjom cjelodnevnom i cjelonoćnom potragom uspjeli smo locirati osumnjičenog i u krajnjoj liniji lišiti ga slobode. Zaista želim istaći da je koordinacija agencija bila na visokom nivou za vrijeme akcije, a posebnu su se iskazale Obavještajno-sigurnosna agencija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, čiji su pripadnici i lišili slobode Canera Taylana, istakao je komesar MUP-a ZDK Semir Šut.

On je dodao da je u potragu za osumnjičenim bila uključena i Granična policija, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, Federalna uprava policije te kantonalne policije.

– Turčin Caner Taylan se krio u improviziranom skloništu i pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ubistvima. Mi ćemo dodatnim vještačenjima utvrditi da li su nožem, koji je pronađen kod njega, izvršena ubistva, a pronašli smo i određenu sumu novca. Vozilo koje smo sinoć pronašli već je na forenzičkoj analizi, dodao je Šut.

Podsjetimo, Caner Taylan je danas uhapšen u blizini Travnika, a ranije je policija pronašla bijeli kombi u kojem su pobjegli Taylan i još jedan muškarac.

Caner (Fuat) Taylan  je ispitan u Policijskoj stanici Busovača, a potom je predat u nadležnost MUP-a Zeničko-dobijskog kantona. Ekipe N1 zabilježile su trenutak njegovog dovođenja u prostorije MUP-a ZDK. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje