Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kolege ga zatekle u lokvi krvi: Ovo je inspektor koji se ubio u zgradi SIPA-e

Preuzmite sliku

Ilija Tomas, iskusni 56-godišnji istražilac Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ubio se jučer u prostorijama ove policijske agencije. 

Tomas se ubio iz službenog pištolja u 10.30, potvrđeno je i iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP RS, ali i nadležni tužilac Okružnog tužilaštva. Za sada se ne znaju motivi ovog tragičnog slučaja koji je šokirao sve uposlenike i Upravu SIPA.

 • Nezvanično se saznaje da je Tomas, koji je bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, kojim rukovodi Edin Malkić, jučer došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici.

  Prije toga, kolegama, s kojima je trebao otići na službeni zadatak, rekao je da ga sačekaju u automobilu. Ubrzo je uslijedio pucanj, što je izazvalo paniku među pripadnicima ove agencije.

  U početku niko nije znao šta se tačno desilo, dok Tomasa u oružarnici nisu zatekli u lokvi krvi. Njegove kolege odmah su obavijestile i Hitnu pomoć i policiju, ali mu nije bilo pomoći.

  Kako je nezvanično rečeno Avazu, niko nije mogao ni naslutiti da bi se Tomas mogao ubiti. Važio je za uzornog kolegu i velikog profesionalca.

  Vezano | Detalji samoubistva pripadnika SIPA-e: Došao na posao, uzeo pištolj i ubio se u oružarnici (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,